Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Сінгапур: керівництво євангельської спільноти визнано винними в розтраті коштівПастор Кон Хі, засновник однієї з найбільших в Сінгапурі євангелічних спільнот, і п'ятеро його найближчих помічників визнані винними у зловживанні довірою своєї пастви і підробці фінансової звітності. Їм загрожує до 20 років в'язниці,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Blagovest.

Керівники спільноти «Міські жнива» (City Harvest Church) незаконно скористалися 50 млн. сінгапурських доларів (що складає 32 млн. євро), щоб профінансувати музичну кар'єру поп-співачки Хо Еу Сунь, дружини пастора Кон Хі.

Суд над розтратниками став одним із самих довгих - судді засідали 141 день - і найдорожчих процесів за всю історію Сінгапуру. За словами адвокатів, судові витрати можуть перевищити 10 млн. доларів.

У момент свого заснування в 1989 році «Міські жнива» складалися лише з двадцяти чоловік, проте вже через кілька років  перетворилися в одну з найбільших євангелічних спільнот Сінгапуру. Глава громади Кон Хі, 25-річний володар диплома в галузі інформатики, говорив, що його мета - сповіщати Євангеліє сучасному світу. Служби, які він організовував, багато в чому не поступалися кращим концертам поп-музики, кожного гостя приймали з розкритими обіймами ...

Однією з відмінних рис проповідей Кон Хі було те, що він сповіщав «Євангеліє процвітання». І в матеріальному сенсі громада, дійсно, процвітала. У 2001 році, коли зростання «Міських жнив» досягло свого апогею, спільнота налічувала понад 30000 адептів. На її кошти було збудовано грандіозний молитовний зал.

У 2002 році «Міські жнива» запустила проект «Кросовер», метою якого було фінансування музичної кар'єри співачки Хо Еу Сунь, дружини Кон Хі. Було заявлено, що через свої пісні Хо буде залучати нових людей до Христа. Проте співачка домоглася досить скромних успіхів на цьому терені - як у рідному Сінгапурі, так і в Америці, де її просто висміяли. А вже на наступний рік після запуску проекту члени громади забили тривогу у зв'язку з використанням їхніх пожертв на розкрутку кар'єри не зійшовшої зірки естради.

У 2010 році сінгапурське правосуддя почало розслідування діяльності пастора-харизмата. Двома роками пізніше Кон Хі і його наближені були арештовані, і ось, ще через два роки, їх вина була доведена.

Національна рада християнських спільнот Сінгапуру висловив глибоке засмучення у зв'язку з рішенням суду, висловивши при цьому надію, що даний епізод стане красномовним нагадуванням про те, що фінансова діяльність релігійних громад потребує більш суворого контролю.

Як саме будуть покарані розтратники, поки що невідомо - суд оголосить вирок найближчим часом.