Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Завершила свою роботу Генеральна асамблея КЕЦ 2018Генеральна асамблея Конференції європейських "церков" 2018 року підійшла до свого завершення після дев'яти днів,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на assembly2018.org

Три ключових поняття асамблеї - свідоцтво, справедливість і гостинність - стали центральними і в заключному посланні, що закликає до ще більшої солідарності, творення справедливих співтовариств і практики діалогу. Ознайомитися з повним текстом заключного послання можна за посиланням.

На робочих пленарних засіданнях були затверджені звіти Комітетів з питань фінансів, по стратегії і політики, зі складання послання і з питань суспільної важливості. Асамблея також допрацювала текст Статуту, привівши його у відповідність з бельгійським законодавством.

Стратегічними темами на період з 2018 по 2023 роки були визначені наступні: розвиток діяльності на регіональному рівні, розширення і зміцнення партнерства і мереж, підвищення обізнаності про діяльність КЕЦ серед її членів і в суспільстві в цілому, а також серйозне ставлення до сталого розвитку. Серед питань ширшої суспільної діяльності - економічна і кліматична справедливість, розширення участі молоді, миротворча діяльність, права людини, біженці і міграція, свобода релігії або переконань, популізм і сім'я. Звіти комітетів стануть доступні після їх остаточного доопрацювання і перекладу.

Як повідомляв Християнський портал КІРІОС, асамблея обрала нову Керуючу раду та Президію. Пастор Крістіан Крігер з Протестантської реформатської церкви Ельзасу і Лотарингії був обраний Президентом, а пасторша д-р Гульнар Френсіс-Дехкани (Англіканська спільнота) і Митрополит Клеопа Стронгіліс (Вселенський Патріархат) - Віце-президентами.

 

Церкви-члени КЕЦ в регіоні Воєводіна включають такі: Сербська Православна Церква, Реформатська християнська церква в Сербії і Чорногорії, Словацька євангельська церква Аугсбургского віросповідання в Сербії і Об'єднана методистської церква в Сербії. Генеральна асамблея КЕЦ в Нові-Саді проводилася на запрошення і в співробітництві з цими церквами.