Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Віднедавна Київська Трьохсвятительська духовна семінарія є філією Філософсько-богословського факультету УКУ. "Афіліація до УКУ допоможе нашим семінаріям отримати рівень навчання, який не є гірший, аніж той, що мають навчальні заклади закордоном". Таку думку в інтерв’ю для Департаменту інформації УГКЦ висловив о. Роман Островський, віце-ректор із навчальної частини КТДС. Священник також зазначив, що процес афіліації демонструє те, що семінарії УГКЦ вже пройшли процес становлення від часів нищення Церкви дотепер. Однак «важкий шлях дорослішання» триває.

Як розповів у інтерв’ю о. Роман Островський, ініціатива акредитації Київської семінарії через афіліацію до Філософсько-богословського факультету УКУ належить теперішньому Главі УГКЦ: «Після того, як семінарія перейшла під опіку Блаженнішого Святослава, що сталося через рік від її відновлення, він уже мав думку, що семінарія мала би мати акредитовані дипломи».

Процес акредитації КТДС розпочався у 2017 році зі співпраці ректорату семінарії із керівництвом ФБФ УКУ. «З отцем-дияконом Романом Завійським, тодішнім деканом факультету, ми пройшли довгу, понад дворічну, дорогу оформлення документів, виконання всіх критеріїв, – розповів о. Роман. – Аж у червні 2019 року подали увесь пакет документів, а в липні отримали підтвердження від Конгрегації нашої афіліації і підписали договір про співпрацю вже з новим деканом о. д-ром Юрієм Щурком».

Починаючи з цього року, випускники КТДС отримуватимуть два дипломи: семінарії та Філософсько-богословського УКУ. Диплом факультету є визнаний католицькими та папськими навчальними закладами. «Таким чином, – пояснює віце-ректор, – навчання семінаристів забезпечує семінарія, але важність дипломів надає УКУ».

Християнський портал КІРІОС за матеріалами офіційної сторінки УГКЦ.