Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Плащаниця Христова знову виставлена в туринському соборіЗнаменита Туринська плащаниця знову виставлена в кафедральному соборі цього міста 19 квітня. Тканина, яку багато хто вважає справжнім похоронним покровом Ісуса Христа, буде відкрита для паломників до 24 червня.

Організатори показу Плащаниці очікують, що за два місяці святиню вшанують більше 2 млн. віруючих. До теперішнього часу свої заявки на відвідування собору залишило вже мільйон людей, - повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Blagovest.

У звичайний час Плащаниця зберігається в соборі Турина в особливому контейнері, заповненому інертним газом. Однак час від часу Католицька Церква організовує почитання святині, в ході яких вона поміщається під куленепробивним склом біля головного вівтаря собору. Останній раз таке її пошанування було організовано в 2010 році. Наступне планувалося на 2025-й - ювілейний рік, однак Папа Франциск висловив побажання, щоб ця подія відбулася на десять років раніше.

Сам понтифік відвідає Турин 21-22 червня і вчинить молитву біля Плащаниці.

Плащаниця являє собою шматок лляної тканини розміром 4,36 на 1,1 м, на якому - незрозумілим для науки чином - віддрукувалося зображення розп'ятого чоловіка. Багато деталей зображення повністю збігаються з розповідями євангелістів про бичуванні і розп'яття Христа, інші доповнюють ці розповіді. На тканині була виявлений пилок рослин, які ростуть тільки в тому регіоні Середземномор'я, де проходило земне життя Спасителя.

Де знаходилася Плащниця в першу століття християнства - достеменно невідомо. Перші письмові свідчення про тканину датовані XIV століттям: в той час святиня перебувала у Франції, будучи власністю знатної родини де Шарні. У XV столітті вона була перенесена в місті Шамбері у Савойї, де в 1532 році постраждала під час пожежі. З 1578 року Плащаниця знаходиться в Турині.  

Плащаниця Христова знову виставлена в туринському соборі