Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Cвяті Отці про покликанняХто бажає великого, високого достоїнства, хто хоче стояти завжди при Христі, і почує голос: «Хто служить мені, хай іде слідом за мною: і де я, там там і слуга мій буде» (Ів.12:26), нехай кориться тому слову, як воїни підкоряються вищому царському наказові.

(св. Василій Великий, А.Б.1).

Чоловіколюбець-Бог, дбаючи про наше спасіння, поділив людське життя на два стани: на подружжя і дівицтво… А ти хочеш полюбити небесну науку, ангельске життя, ти хочеш стати товаришем Христових учнів, тож приготуйся на не одну прикрість  і біду, мужньо приступай до монашої дружини.

(св. Василій Великий, А.Б.2)

Покликані до гідності Христових братів, нехай не легковажать такої великої Божої ласки, нехай не тратять такого великого дару через занедбання Божого вподобання, а радше нехай слухають слова Апостола (Ефес. 4:1): «Отож, благаю вас я, Господній в’язень, поводитися достойно покликання, яким вас візвано».

(св.Василій Великий, ШПр.35).

Тому, що багато покликаних, а мало вибраних, то Господь не називає блаженними тих, які покликані, а тих, які вибрані. Блаженний, той кого Бог покликав!

(св.Василій Великий, Гомілія на Пс.32).

До монашої келії я був прив’язаний всім серцем і душею, тому й важкою річчю було для мене залишати її. А монаше життя розумів завжди лиш так так, що першим і останнім заняттям монаха: сидіти в келії і молитися до Господа Бога… Монахом не перестаю бути! І монашого каптура, цього великого символу професії , яка є всією моєю славою і щасттям, не скидаю. А й на майбутнє завжди буду старатися йти за євангельскими рядами.

(митр. Андрей Шептицький, Пастирське послання, 1899).

 

Християнський портал КІРІОС за книгою "Перлини Східних Отців", о.Юліан Катрій, ЧСВВ